Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

Το ημερολόγιο μιας τρελογκόμενας


Κεφάλαιο ΙΙΙ: Σκυλάκι του καναπέ VS κοπρόσκυλου

Συμπαθητικά τετράποδα δε λέω. Οι καλύτεροι φίλοι του άντρα λέει μια εγγλέζικη παροιμία- και δεν το λέει τυχαία.

Πολλές ράτσες για να διαλέξεις, αγαπητή αναγνώστρια. Πολλά χρώματα, από πολλές περιοχές, με πολλές τιμές, με πολλά μεγέθη, με διάφορες προτιμήσεις, με διάφορες συνήθειες- ό,τι γουστάρεις ρε παιδί μου- απλά βγες μια βόλτα και δες τις βιτρίνες.

Το θέματακι είναι τι σου ταιριάζει εσένα. Θες ένα ήσυχο βράδυ με φαγητό και dvd στο σπίτι; Ή προτιμάς να είσαι συνεχώς πάνω από άλλες σκύλες και να διεκδικείς τον κύνα σου; Με τι τη βρίσκεις και πώς δρας- εκ του ασφαλούς ή μήπως προτιμάς τα δύσκολα;

Αλλά, ας τα πάρουμε από την αρχή όπως πρέπει.

Εν αρχή, λοιπόν, ην ο γκόμενος. Ο "γκόμενος", σαν το σκύλο κι αυτός, είναι ένα αξιολάτρευτο θηλαστικό- είδες έχω την ευγένεια έμφυτη η *- και βγαίνει και σε πολλά μοντελάκια και υποκατηγορίες με δύο μεγάλες κατηγορίες ομπρέλες.

Καναπές.

Αξιαγάπητα ζωάκια-μικρά γενικότερα κατά κοινή ομολογία- που τα βρίσκεις κάτω από τα σκεπάσματα- σου ή του σε καλύτερη περίπτωση- αν είσαι τυχερή, γιατί είναι γνωστό τοις πάσει- ναι, μόνο εσύ δεν το 'ξερες- πως είναι λίγο προβληματικά όταν χρειάζεται να εκδηλωθούν σε πολύ προσωπικό περιβάλλον (το γνωστό σύνδρομο του μικρού σκυλιού) με αποτέλεσμα να εκδηλώσουν σημεία εσωστρέφειας, χαμηλής αυτοεκτίμησης, συνεχούς αρνητικότητας και αδρανοποίησης. Το σκυλάκι του καναπέ όμως, αν ξέρεις πώς να το χειριστείς, μπροστά σε κόσμο θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη. Επεξήγηση: θα κάνει τούμπες μπροστά στους φίλους σου για να σε ευχαριστήσει για το κοκκαλάκι που του πέταξες πέντε λεπτά πριν, θα σε γλύφει αποδεικνύοντας σου την αφοσίωσή του, θα κρατήσει την αξιοπρέπεια του μπροστά στα άλλα αρσενικά και φυσικά θα αναγνωρίσει ποιος είναι ο άντρας σε αυτή τη σχέση χωρίς- καν- πρώτη σκέψη. Ούτε λόγος, για αντίλογο. Θα κρατάει όμως, τα προσχήματα ο φλώρος σου, no worries.

Δεν άκουσα; Ζήτησες ψυχικά αποθέματα;



Του δρόμου ή κοινώς, κοπρόσκυλο

Δυναμικό; Σίγουρα. Αλήτικο; Εννοείται, με την σημασία του παλιού, του καθαρόαιμου αρσενικού, του μόρτη- άλα, άνοιξε κι άλλη μπουκάλα. Βαρβατήλα ρε παιδί μου, θα πάει στην ψαραγορά να σηκώσει και καμμιά κασέλα, που λέει ο λόγος. Γυναίκες; Πολλές. Πάρα πολλές. Συνήθως, κρατάει ατζένα με αλφαβητική σειρά, νούμερο στήθους, βαθμονομημένα ανοίγματα προσαγωγών και βάθος λάρυγγα. Φρόντισε να κάνεις προπόνηση για να κονταροχτυπηθείς με τις απανταχού bitches. Στο τέλος πάντα κερδίζει η ευφράδεια- κοινώς πόσο γρήγορα μπορείς να κινήσεις τη γλώσσα σου. Πάρα ταύτα- ότι δηλαδή εκτός από άλογο με τις παράλογες επιθυμίες του, θα σε κάνει και τάρανδο γιατί σε κάθε γωνία-τυχαία αναφορά σημείου- θα βρεις και από μια πρώην, ο άντρας κοπρόσκυλο τρώει τη ζωή με το κουτάλι-όχι τη Ζωή χαλάρωσε, αν και ποτέ δεν ξέρεις τι έχει το μενού, πάρ'τον γρήγορα τηλέφωνο- έχει σταθερές απαιτήσεις από τη γυναίκα που στέκεται δίπλα του έστω και εποχιακά, έχει τις κλίκες του, έχει τους φίλους του και συνήθως τις βρωμοδουλειές του και τις λαμογιές του. Ξέρει τι θέλει. Και αν είσαι λίγο γυναίκα και όχι γυναικούλα(σσ: και τώρα τι λένε, τι λένε) με μια Α προσωπικότητα το ΑΑ αρσενικό θα σε θέλει όχι μόνο για το κρεβάτι του, αλλά και για τη ζωή του. Και το καλύτερο; Το κοπρόσκυλο δε γαβγίζει, πάει κατευθείαν στο δάγκωμα. Do you know φουλάρι; Προπόνηση να βλέπω στο στυλ Jackie O, παρακαλώ.
Κούκλα θα τη βγάλεις.

Μη μου παριστάνεις το αθώο κοτόπουλο μωρή κότα. Τα 'ξερες αυτά; Εδώ μιλάει η εμπειρία πολυετούς έρευνας. Συνεχίζω μπας και τελειώσω κι εγώ.

Για να κατεβούμε λίγο από τους 7 ουρανούς της σούπερ-ουάο σχέσης. Ο σκύλος είναι ζώο, άρα θα στην κάνει. Σ'ένα καναπέ, σ'ένα κρεβάτι, στο πάτωμα- για τους πιο τολμηρούς και ανθεκτικούς- σ'ένα πάγκο σε μια γωνία, σ'έν' αμάξι, κάπως, κάπου θα τα κάνει σκατά. Γιατί να μην είσαι έτοιμη να αντιδράσεις; Δύο λύσεις υπάρχουν. Και τις ξέρεις και τις δύο. Ή μάλλον τρεις. Ή προσπερνάμε σφυρίζοντας αδιάφορα και πάμε στο απέναντι πεζοδρόμιο ή τα μαζεύουμε και πάμε παρακάτω ή τον τραβάμε από τ'αυτί για να δει το λάθος του... Η επιλογή ποικίλει όσον αφορά το είδος-βέβαια, άλλο να σε αδειάζει το μωρουλίνι σου, το σου, το μπισκοτάκι σου, το μπισόν φριζέ σου που ξερογλυφόταν όταν τον άφηνες να σε κοιτάξει στα μάτια κι άλλο να χωρίζεις με τον πολλά βαρύ μάγκα που χτύπαγε παλαμάκια και σε έπαιζε κλαρίνο. Όσο να 'ναι σπάζεσαι με τη διαφοροποίηση, δε σπάζεσαι;

Ποτέ,όμως, μην προσπαθήσεις να αλλάξεις ένα σκύλο . Ο καναπές θα είναι πάντα καναπές και το κοπρόσκυλο πάντα κοπρόσκυλο, άντε να εξελιχθεί σε μαντρόσκυλο- στη εύοιωνη περίπτωση της ωρίμανσής του.

Διαπίστωση: Οι σκύλοι πάντα θα χρειάζονται εκπαίδευση κι άντρες παντόφλα. Το αντίστροφο είναι βάρβαρο.

PS: Όλα του γουρούνια την ίδια μούρη έχουν. Λάθος ζώο; Σίγουρα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: