Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Αυτό δεν είναι κόμμα, είναι ενυδρειο


Όλα κι όλα, απ'όλα έχουμε. Καρχαρίες, μεγαλοκαρχαρίες, ροφούς, μικρά ψάρια, σουπιές, χέλια, δυο-τρεις γλώσσες και- κυρίως- δελφίνια. Χαμός γίνεται από αυτό το τελευταίο είδος, μιλάμε για κοπάδια ολόκληρα.

Μπροστά πάει ο αρχηγός κι από πίσω ακολουθούν κατά φθίνουσα σειρά οι γνωστοί σε όλους δελφίνοι, ο καθένας μόνος του βέβαια - ο συνασπισμός ειναι τζιζ λέξη για την παραταξη από τότε που την υιοθέτησε ο ΣΥΝ - Ντόρα, Γιώργος, Δημήτρης, Αντώνης... Κι ενώ η πρώτη με το δεύτερο έχουν ξεσκιστεί στη συνομωσιολογία[τις βυζαντινες κλιμακες τις παιζουν στα δαχτυλα πλεον] ο τρίτος ζει στην κοσμάρα του και ο τεταρτος τολμά[ο σώζων εαυτόν σωθείτω παρακαλώ] να αγγίξει το ρομαντικό θέμα της ιδεολογίας και του συντηρητικού κέντρου, σε μια απελπισμένη προσπάθεια να συγκινήσει κάτι που δεν κατορθώνει ούτε με την 70χρονη κολλημένη με το γαλάζιο μέχρι το κόκκαλο γιαγιά μου, ενώ ταυτόχρονα οι υπόλοιποι δελφίνοι του κάνουν μποϋκοτάζ με την ηχηρή απουσία τους.

Κοινώς, δεν έχουν αφήσει κάγκελο για κάγκελο. Αλλά και γιατί να αφήσουν; Τόσα παπαγαλάκια, τόσα κάγκελα , μου θέλει κι ο Γιωργάκης τηλεdebate- ξέρεις αναγνώστη μου να πουμε για τα γνωστα μείζονα θέματα βλ. eurovision, σουπερλιγκα, πώς θα ξανα-αλλάξουμε την παιδεία, πώς θα ξανα-αλλάξουμε την υγεία, ποιος είχε πιο έξυπνο μπαμπά/παππού/θείο/σκυλο/γατα/ποδήλατο/κτλ- για να μη μείνει σε κανέναν κάγκελο πόσο μάλλον σε αυτούς που ανήκουν κατα κόρον και δικαιωματικά.

Α, έχουμε και τα εγκαίνια του μουσείου και έχουμε και τρελη Α-list καλεσμένους που πιθανότατα θα μας απαντήσουν δεόντως δεδομένου ότι έχουμε 2 χρόνια το μουσείο κλειστό, και 6 μήνες το μετρό αεροδρομίου νεκρό σε μια χώρα με βασικό εξάγημο προϊόν τον τουρισμό! Τα εγκαίνια φυσικά θα κάνει ο προαναφερθής Αντώνιος. [ΑΚΟΥ 5 ΕΥΡΩ ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΣ ΔΕΝ ΠΑΣ ΣΤΗ ΒΙΣΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ].
Ευτυχώς, ο ροφός την έκανε με τον προηγούμενο ανασχηματισμό από το υπουργείο πιθανότατα με το εξπρές του μεσονυχτίου. Τώρα σε καμμιά πρεμιέρα Μεγάρου να το δεις κι αν.

Και ενώ γίνεται της κολάσεως με τη σκανδαλοθηρία και παράλληλα αναρωτιέσαι πού είναι ο αρχηγός τσουπ να σου σου ξεπετάγεται κι ένας Χριστοφοράκος να έχει αποχωρησει και να σου λέει "Παίξε τώρα μόνος σου, μπάι μπάι, πάω για τρέλες στις Σεϋχέλες." εσύ αναρωτιέσαι μήπως τελικά έχει βρωμίσει το ψάρι και έχεις μπερδευτεί από τα "θαλασσιά" σκάνδαλα;

Αλλά κι εσύ δεν είσαι καλύτερος αναγνώστη μου, χρωμάτακι κόκκινο σε βλέπω ή μαλλον χρυσαφί μιας και έχεις χαρακτηριστικά χρυσόψαρου.

Ούτε καν ενυδρείο αγάπη μου, ψαραγορά το κάναμε 'δω πέρα.


[φαντάσου να μην ενστερνιζόμουν δεξιές απόψεις τι θα 'γραφα. Λαβράκια με απόχη!]

Ουφ πείνασα, αντε παμε για καμμιά τσιπουρα....

Δεν υπάρχουν σχόλια: